InicioSociedadSegona convocatòria del programa Agroemprèn per promoure l’emprenedoria en el sector primari

Segona convocatòria del programa Agroemprèn per promoure l’emprenedoria en el sector primari

Acollir projectes del sector primari que es plantegin des de la innovació tecnològica i de la sostenibilitat. Aquest és l’objectiu del projecte Agroemprèn que, per segon any consecutiu, impulsen l’Ajuntament d’Amposta, a través de Polítiques d’Ocupació i Empresa, i el centre de Resiliència Climàtica amb la Fundació Eurecat, dins un dels programes que promou la direcció general d’Emprenedoria i Innovació de la Generalitat.

«Hem d’arrelar talent al territori i aquest programa és una manera de fer-ho en un dels sectors que més ens singularitza, el sector primari», diu l’alcalde, Adam Tomàs, tot afegint que «a través d’aquest programa es pot donar suport als emprenedors i les empreses d’aquest sector que plantegin projectes des de la innovació tecnològica i la sostenibilitat». A més, l’alcalde ha volgut destacar que és un programa que avança en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, de la qual Amposta és l’únic municipi de les Terres de l’Ebre adherit.

100 hores de formació

El regidor de Polítiques d’Ocupació i Empresa, Miquel Subirats, ha explicat que el programa Agroemprèn consisteix en 100 hores de formació gratuïta i subvencionada, que es realitzarà tant en línia com presencial, i inclou mentories amb projectes innovadors del territori. Es tracta d’una formació complementària a altres programes d’acompanyament de l’emprenedoria i específic per als projectes del sector. Les persones interessades poden consultar tota la informació a la web del Sindicat  https://www.amposta.cat/ca/n2/edifici-sindicat/agroempren 

 «Els bons resultats de la primera edició ens han fet tornar presentar el projecte», ha afegit el regidor, que ha assenyalat que dels projectes participants l’any passat, dos ja estan consolidats i a punt d’iniciar l’activitat empresarial, mentre que deu estan en procés de consolidació.

Des de la Fundació Eurecat, Nil Álvarez, ha destacat que el «programa educatiu és molt potent i competencial i que Eurecat posa a disposició del programa tots els coneixements, tant del Centre de Resiliència Climàtica d’Amposta com d’altres unitats de la Fundació». «Volem fer que el sector primari sigui més competitiu, més resilient i que generi oportunitats per quedar-se al territori», ha dit.

Últimos artículos

Navarro visita Vinícola de Tomelloso en la recta final de la campaña de vendimia

El alcalde, que ha destacado la apuesta por la innovación de esta cooperativa, ha...

La Policía Nacional de Alcázar de San Juan celebra el día de sus patrones, los Santos Ángeles Custodios

Esta mañana han tenido lugar delante de la Comisaría de Policía Nacional de la...

L’Ajuntament destina 15.000 euros al foment de la biodiversitat Parc del Mussol

L’Ajuntament d’Amposta ha atorgat una subvenció...

Recol·lectors en Viu programa set concerts d’octubre a març

Els concerts de Recol·lectors en Viu...

Quizá también te guste

L’Ajuntament destina 15.000 euros al foment de la biodiversitat Parc del Mussol

L’Ajuntament d’Amposta ha atorgat una subvenció...

Recol·lectors en Viu programa set concerts d’octubre a març

Els concerts de Recol·lectors en Viu...