InicioSociedadReconnecta’t, un projecte per mitigar els efectes de la pobresa energètica

Reconnecta’t, un projecte per mitigar els efectes de la pobresa energètica

Treballar conjuntament per impulsar estratègies que puguin acabar amb la pobresa energètica a la comarca del Montsià. Aquest és el principal objectiu del projecte Reconnecta’t: projecte per mitigar les situacions d’exclusió energètica, impulsat per la cooperativa de treball Energia per la Igualtat (EPI) i la cooperativa FITES amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i el Consell Comarcal del Montsià. Aquest dilluns al matí, els representants de les dues cooperatives i de les dues administracions públiques han formalitzat públicament l’acord que permet desenvolupar el projecte, estructurat en tres fase, i que ha de culminar enguany amb el desplegament del projecte

La primera de les fases, ja acabada, va consistir en la promoció del grup impulsor del projecte, l’impuls de la Taula comarcal de pobresa energètica, la realització del diagnòstic ciutadà  i el disseny participat del Projecte. La segona fase, ha de permetre acabar amb la fase de diagnosi de les situacions de pobresa energètica amb diferents entrevistes a famílies vulnerables i la prova pilot. I treballant ja amb altres agents del territori, s’ampliarà la Taula comarcal de pobresa energètica i es desplegarà completament el projecte durant la tercera fase.

El projecte Reconnecta’t naix de la voluntat de la cooperativa de treball EPI, sense ànim de lucre, de revertir tots els seus beneficis en projectes socials. «Vam contactar amb la cooperativa FITES perquè ens presentés un projecte que poguéssim invertir els nostres beneficis a revertir sobre la societat», explica Jaume Castellà, representant d’EPI, «això és el que passa quan les empreses privades i les administracions públiques aposten per empreses de l’economia circular, els beneficis de la nostra activitat repercuteixen a la nostra societat».

Neus Miró, de la cooperativa FITES de Terres de l’Ebre assenyala que el projecte Reconnecta’t vol «a mitjà i llarg termini repensar el model que tenim com a societat a l’hora de gestionar les situacions de pobresa i poder eradicar totes les situacions». Miró també va destacar que el projecte ha guanyat un concurs de la Unió Europea per tal de rebre assessorament europeu a l’hora de realitzar el mapa de vulnerabilitat energètica de la comarca.

Per la seva banda, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, destacava que amb la col·laboració entre l’administració pública i entitats d’economia circular i del tercer sector, l’administració local fa un pas més en la gestió de la pobresa energètica. «No es tracta només d’abordar les situacions de pobresa de manera puntual, sinó d’afrontar el problema de manera que puguem donar eines a les famílies per fer més sostenibles els seus habitatges i evitar que la factura energètica no pugui ser assumible».

Per la seua banda, el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, va destacar que projectes com Reconnecta’t «són imprescindibles davant el preu que està agafant l’energia; és un repte majúscul, però tenim la màxima ambició per fer-ho amb aquesta col·laboració».

Últimos artículos

El Gobierno local se suma a la jornada formativa sobre violencia de género de la Asociación de Mujeres ‘María de Padilla’ – Ayuntamiento de...

La concejala de Servicios Sociales e Igualdad, Ana Abellán, ha participado este sábado en...

La Virgen de los Dolores y el Cristo de la Fe, protagonistas en la primera procesión de la Semana Santa Quintanareña

La procesión del Viernes de Dolores da el pistoletazo de salida a una Semana...

El Colegio Ntra. Sra. de los Dolores celebra la festividad de su patrona

El Colegio Ntra. Sra. de los Dolores de Quintanar de la Orden ha celebrado,...

Quizá también te guste

L’Hospital Comarcal i Imad signen un conveni per ampliar el servei de parts a l’Hospital

L’Hospital Comarcal d’Amposta i l’Institut Mèdic...

Catorze emprenedors reben assessorament en la primera edició d’Agroemprèn

D’aquests, deu han formulat un total de nou projectes, quatre dels quals estan a...