InicioSociedadMés de 3.200 alumnes d’infantil, primària i secundària comencen el curs a...

Més de 3.200 alumnes d’infantil, primària i secundària comencen el curs a Amposta

Són 3.214 alumnes els que aquest dimecres, 6 de setembre, tornen a les aules de les llars d’infants i centres d’educació primària i secundària de la capital del Montsià. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, explicava que «som una ciutat eminentment educadora, amb 20 centres que emmarquen des de la primera infància als estudis postobligatoris, i donem suport absolut a l’educació pública», al que afegia que «per això fa setmanes que des de la regidoria d’Educació treballem perquè avui s’iniciï el curs amb normalitat, assumint la responsabilitat que els centres puguin fer possible els seus projectes educatius». L’alcalde d’Amposta i la regidora d’Educació, Núria Marco, han acompanyat al Delegat del Govern, Albert Salvadó, i a la Directora de Serveis Territorials d’Ensenyament, Montse Perelló, en l’estrena del nou curs a totes les Terres de l’Ebre, que enguany s’ha fet des del centre ampostí Consol Ferré.

Aquest curs 2023-24 s’han matriculat 3.214 alumnes, dels quals 176 a les llars d’infants municipals, 593 a educació infantil, 1.308 a educació primària i 1.137 a l’ESO. Xifres a les quals s’han d’incorporar les dels estudis postobligatoris, des de l’alumnat de batxillerat i cicles formatius del Ramon Berenguer IV, l’Institut Montsià, l’Institut de Tecnificació i l’Escola Agrària, que s’incorporen el dia 12, o els dels altres centres educatius com ESARDI — amb un rècord de 116 alumnes matriculats—, el Centre de Formació d’Adults, Euses i les escoles privades.

Tres nous ensenyamentsPel que fa a les novetats, s’incorporen tres nous ensenyaments: la doble titulació 2+1 de Batxillerat i Tècnic/a de Futbol i la de Tècnic/a esportiu/va en Atletisme, a l’Institut de Tecnificació, i el Curs d’Especialització en Robòtica Col·laborativa, a l’Institut Montsià. La regidora d’Educació, Núria Marco, comentava que «és un curs que comencem amb moltes ganes, creixent en oferta formativa que, a més, està molt vinculada amb el desenvolupament de la ciutat».

Marco deia també que encaren amb ganes altres projectes que ja estan en marxa com la pacificació escolar, que s’inicia al Consol Ferré i s’anirà adaptant a la casuística de cada centre; el Consell d’Infants i Adolescents o la comissió d’absentisme de ciutat. Més a llarg termini, es treballa en accions com una nova llar d’infants, la rehabilitació de les antigues Monges com a seu d’ESARDI, el gimnàs del Soriano Montagut o l’increment de l’oferta d’estudis universitaris.

Durant els mesos de vacances escolars, des del consistori s’ha treballat en diferents actuacions per millorar els centres educatius, com és el cas de l’Escola del Poble Nou, on s’han obert finestres i s’ha elevat el pati, entre altres accions per controlar la humitat; o en la redacció del projecte de renovació dels lavabos exteriors del Col·legi Miquel Granell.

Ajuts als centres, famílies i alumnatPel que fa als recursos que l’Ajuntament habilita per als centres educatius, famílies i alumnat, el projecte carmanyola es posarà en marxa per quart any consecutiu a l’Escola del Poble Nou per mantenir l’oferta de l’escola rural.

Paral·lelament, es mantenen les ajudes a la socialització de llibres, les subvencions a les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) per contractar les vetlladores de menjador per a l’alumnat amb necessitats especials o els ajuts a estudis superiors, aquests amb una partida de prop de 50.000 euros.

Últimos artículos

El alcalde ensalza el “trabajo y esfuerzo” de los grupos folclóricos “por mantener viva la llama de nuestras tradiciones”

Durante el acto de celebración del 30 aniversario de la Federación Regional de Folclore...

Centenario de Italo Calvino

CENTENARIO de ITALO CALVINO Pulse el siguiente enlace para ver la información   https://www.canva.com/design/DAFu54fQ8PM/dSxaQgMPuy_-s9_DHbs6Cg/view?utm_content=DAFu54fQ8PM&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Díaz Ayuso asiste a la despedida de las Ventas del diestro Julián López, El Juli

La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso,...

Quizá también te guste

Renovación de la pista «Juan de Vivero»

¡Buenos días! Así luce la pista «Juan de Vivero». ¡Que la disfrutéis!

Adelanto en 15 minutos del servicio de las 7:00h de la línea regular de «La Regional» a partir del 2 de octubre. – Cabezón...

    Informamos que debido al corte de la carretera VA-113  por obras y ante las...