InicioSociedadL’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) d’Amposta rep una subvenció de 15.000 euros de...

L’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) d’Amposta rep una subvenció de 15.000 euros de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya ha finançat amb 15.000 euros l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) d’Amposta, una ajuda que permetrà millorar el servei d’acompanyament i suport que es dona des d’aquesta oficina a les famílies de la ciutat en temes d’orientació educativa. La subvenció només s’ha donat a dues OME de les Terres de l’Ebre, la d’Amposta i la de Deletebre, de nova creació.

En funcionament des de l’any 2005 amb l’objectiu d’apropar el servei d’atenció i orientació educativa a les famílies de la ciutat, l’OME d’Amposta ha estat durant prop de disset anys l’única de les Terres de l’Ebre. Actualment només existeix la d’Amposta i la de Deltebre, creada aquest curs. «Som una ciutat referència a totes les Terres de l’Ebre», diu la regidora d’Educació, Núria Marco, «durant 17 hem anys hem sigut l’únic municipi del territori d’oferir aquest servei d’assessorament i acompanyament a les famílies a l’hora d’escollir centre educatiu o de garantir la igualtat d’accés a l’educació de tothom».

Durant el curs 21-22, a l’OME d’Amposta es van atendre un total de 181 peticions d’escolarització en matrícula viva: 38 a educació infantil, 64 a educació primària i 79 a educació secundària. També en període de preinscripció i matrícula per al 22-23, a l’OME i en coordinació amb els Serveis Socials de l’Ajuntament, es va fer l’acompanyament a una trentena de famílies en situació vulnerable per garantir la igualtat d’accés dels seus fills i filles a l’educació.

L’OME es troba ubicada a la segona planta de l’edifici administratiu de l’Ajuntament. Les seves funcions són acompanyar i donar suport a les famílies en el procediment d’admissió, proporcionar informació sobre l’oferta educativa dels centres educatius ubicats a Amposta, rebre i tramitar sol·licituds d’admissió als centres del municipi, coordinar jornades de portes obertes dels centres educatius, entre altres. En el marc del Fòrum Jove d’Amposta 2022, des de l’OME es va organitzar la xerrada «Els itineraris formatius del meu voltant. Què puc estudiar?», adreçada a alumnat i a famílies, per donar-los a conèixer les diverses opcions educatives que té l’alumnat d’Amposta per formar-se.

Últimos artículos

¿Y si me llevas a casa?

Una nueva semana acaba, y como ya es costumbre la Red de Bibliotecas Municipales...

Los alumnos de la ESO del IES Miguel de Cervantes realizan un taller en el arqueódromo del Parque Alces

Esta mañana, varios alumnos y alumnas de 1º de la ESO del IES Miguel...

Inmaculada Jiménez recoge los premios otorgados por el Ministerio y la FEMP a dos programas educativos del Ayuntamiento

Ha asistido junto con la concejala de Educación, Nazareth Rodrigo a la jornada de...

Quizá también te guste

L’Ajuntament d’Amposta renova el Segell Infoparticipa a la transparència en la comunicació

Ha aconseguit un compliment del 94%, validant 49 dels 52 indicadors, i certifica així...