InicioSociedadLo Pati, millor espai d’art segons l’Associació Catalana de Crítica d’Art

Lo Pati, millor espai d’art segons l’Associació Catalana de Crítica d’Art

Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre ha estat reconegut com a millor espai d’art en la 39a edició dels Premis ACCA, el certamen amb el qual l’Associació Catalana de Crítica d’Art – ACCA reconeix el més destacat que s’ha produït l’any anterior en el camp de les arts visuals a Catalunya. La cerimònia d’entrega dels guardons es va celebrar ahir al vespre a l’auditori Meier del MACBA – Museu d’Art Contemporani de Barcelona. «Dirigir Lo Pati és un projecte que m’apassiona, però com podeu imaginar, no sempre és una tasca fàcil. Per això aquest és un premi reconfortant. Que una associació de caràcter professional com l’ACCA reconegui la nostra feina posa en relleu que fora dels focus urbans és possible oferir una programació artística de qualitat i, a més, ens recorda que l’eforç paga la pena. És una injecció d’energia per continuar treballant», va explicar Aida Boix directora del Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, en el moment de recollir el guardó. 

El jurat dels premis ha valorat el paper clau de Lo Pati com a eix vertebrador de l’art contemporani a les Terres de l’Ebre, amb la deslocalització de projectes més enllà de la seva seu física a Amposta i amb la promoció de residències artístiques a la pedania de Balada, en ple Delta de l’Ebre. Lo Pati ha rebut el Premi ACCA als Espais, al qual també optaven quatre projectes més: la galeria d’art contemporani Bombon Projects (Barcelona), l’espai artístic multidisciplinari Cordoba (Barcelona), l’espai de trobada d’artistes Half House (Barcelona) i la cooperativa sense ànim de lucre Cultural Rizoma (Celrà), centrada en la investigació, la producció, la mediació i la difusió de la cultura i la creació contemporània. Als premis hi han participat trenta candidatures, repartides en sis categories: crítica d’art, recerca, comissariat d’art contemporani, comissariat de caràcter històric, projecte i iniciatives artístiques i espais. La llista de candidatures finalistes s’ha realitzat amb el suport d’una comissió delegada formada en aquesta ocasió per Rafel G. Bianchi, Eudald Camps, Sol Enjuanes, Carolina Jiménez i Conxita Oliver, mentre que la tria dels guanyadors s’ha dut a terme mitjançant l’assemblea de socis de l’ACCA.

L’Associació Catalana de Crítics d’Art – ACCA agrupa professionals actius en els àmbits de la crítica, la difusió i l’estudi del fet artístic, el comissariat d’exposicions, la museologia, la docència i l’escriptura de l’art. L’entitat actua com a associació de caràcter professional i al mateix temps aspira a tenir una presència activa en la vida artística i cultural, generant debat i opinió i exercint d’interlocutora amb institucions i entitats. L’Associació va ser fundada l’any 1978 a Barcelona. L’ACCA és la secció catalana de l’Associació Internacional de Crítics d’Art – AICA, ONG integrada per 4200 membres i més de 60 seccions arreu del món. Els Premis es concedeixen anualment des del 1982.

Últimos artículos

Regresa el Banco Municipal de Libros para facilitar la adquisición de libros escolares durante el curso 2023-2024

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible....

La Comunidad de Madrid dedica una exposición al mundo rural y su despoblación a través de la fotografía de Jose Manuel Navia

La muestra, que forma parte del programa oficial de PHotoEspaña y está organizada en...

Quizá también te guste