InicioSociedadL’Hospital Comarcal d’Amposta recupera i amplia el servei de parts

L’Hospital Comarcal d’Amposta recupera i amplia el servei de parts

La reordenació de l’atenció sanitària realitzada pel departament de Salut per gestionar la pandèmia del coronavirus al març del 2020 va paralitzar el servei de parts de l’Hospital Comarcal d’Amposta, que van ser traslladats a la Clínica Terres de l’Ebre. Ara, l’Hospital Comarcal d’Amposta està ja preparat per recuperar aquest servei amb totes les garanties i fer possible que aquelles famílies que vulguin que els fills i filles neixin a Amposta puguin fer-ho. Així s’ha comunicat aquest dimecres al vespre als membres del Consell d’Administració de l’Hospital Comarcal d’Amposta. La voluntat és començar a fer servei de parts aquest mes de febrer.

«Els bons resultats econòmics que hem tingut a l’Hospital aquest últim any ens han permès poder posar sobre la taula la recuperació d’aquest servei i anar més enllà creant una unitat de ginecologia i obstetrícia enfocada en la humanització de l’atenció, tant a la dona com al nadó», assenyala l’alcalde i president del Consell d’Administració, Adam Tomàs, tot afegint que, a més, es cobrirà amb servei de 24 hores per a possibles eventualitats. D’altra banda, l’alcalde també explica que s’ha arribat un acord amb l’Institut Mèdic d’Amposta per a la Dona (IMAD) per a traslladar els parts que atenen de manera privada de pacients d’Amposta a l’Hospital. «A més a més, també realitzaran les intervencions de cirurgia ginecològica a l’Hospital Comarcal d’Amposta», diu Tomàs.

Però la recuperació del servei de parts de l’Hospital Comarcal vol anar un pas més enllà. «No es tracta només d’atendre parts», assenyala Tomàs, «es tracta d’humanitzar l’atenció i donar serveis complementaris tant a la dona com al nadó». Aquest projecte donarà cabuda a totes les necessitats de la dona, garantint la seguretat mèdica i assistencial així com també un acompanyament profund a tot el que comporta aquest procés de canvi a nivell psicològic i emocional. Avui en dia sabem, en base a l’evidència científica i la psicologia perinatal de la importància de cuidar aquest més enllà de la ciència.

Així, l’Hospital s’alinearà amb el projecte Vincles, el programa de criança dirigit a famílies amb infants i a embarassades del Servei d’Intervenció Socioeducatiu 03 (SIS03) i la Biblioteca Sebastià J. Arbó, de l’Ajuntament d’Amposta. Per fer-ho possible l’HCA vol introduir figures professionals servei de la dona acompanyant-la i sostenint-la en totes les necessitats: emocionals, psicològiques les incerteses, les pors, les expectatives… A través de la creació d’espais grupals i de suport individualitzat des del minut 1 de l’embaràs, el naixement i durant el postpart. «El treball interdisciplinari serà clau per generar sinergies entre els professionals assistencials i la resta de professionals», diuen des de l’Hospital. Així, l’Hospital disposarà de professionals que facin, entre d’altres, servei d’assessorament en alletament, assessorament d’hàbits saludables per a embarassades, amb la promoció de l’exercici físic o classes de ioga per a embarassades, entre d’altres.

D’altra banda, l’Hospital també adaptarà un espai específic per a les embarassades i els nounats, per donar més caliu a la seva estada a l’Hospital i «s’humanitzaran al màxim els parts, amb aspectes com el pell amb pell o que la parella estigui present en el moment d’una cesària», afegeix l’alcalde.

 

Últimos artículos

El Gobierno local se suma a la jornada formativa sobre violencia de género de la Asociación de Mujeres ‘María de Padilla’ – Ayuntamiento de...

La concejala de Servicios Sociales e Igualdad, Ana Abellán, ha participado este sábado en...

La Virgen de los Dolores y el Cristo de la Fe, protagonistas en la primera procesión de la Semana Santa Quintanareña

La procesión del Viernes de Dolores da el pistoletazo de salida a una Semana...

El Colegio Ntra. Sra. de los Dolores celebra la festividad de su patrona

El Colegio Ntra. Sra. de los Dolores de Quintanar de la Orden ha celebrado,...

Quizá también te guste

L’Hospital Comarcal i Imad signen un conveni per ampliar el servei de parts a l’Hospital

L’Hospital Comarcal d’Amposta i l’Institut Mèdic...

Catorze emprenedors reben assessorament en la primera edició d’Agroemprèn

D’aquests, deu han formulat un total de nou projectes, quatre dels quals estan a...