InicioSociedadL’Ajuntament dona el vistiplau al projecte executiu de l’ampliació de la depuradora...

L’Ajuntament dona el vistiplau al projecte executiu de l’ampliació de la depuradora de Muntells-Eucaliptus

L’Ajuntament ha donat ja el vistiplau al projecte executiu de l’ampliació de l’EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) dels Muntells-Eucaliptus. L’obra, valorada en més de 2 milions d’euros, està finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per encàrrec del Consell Comarcal del Montsià i el Copate.

«La depuradora d’Eucaliptus és una fita històrica que el govern d’esquerra d’Amposta portava al PAM. Mai des de la creació de la urbanització s’havia apostat tant per fer-la realitat», comenta l’alcalde Adam Tomas.

El projecte preveu que s’ampliï el cabal de l’EDAR existent als Muntells per tindre capacitat per sanejar les aigües residuals d’Eucaliptus, passant de 135 m³/dia a 350 m³/dia, un cabal equivalent a 2.095 habitants. Es contempla, també, l’augment de població estacional de la urbanització

La redacció del projecte es va iniciar al 2017 responent a una necessitat històrica de sanejament d’aigües residuals a la zona. Al 2018 es va redactar l’estudi d’alternatives, que va posar de manifest una sèrie de problemàtiques referents a la infiltració d’aigües blanques a la xarxa de sanejament i a l’alta conductivitat. Es va aturar el projecte mentre es feia la caracterització de les aigües i l’ajuntament executava obres de millora al clavegueram.

Al 2021 es va presentar el projecte educatiu definitiu, que contempla la construcció d’un pou de bombeig nou al parc dels Eucaliptus, entre el c/ Amposta i el c/ Eucaliptus, que bombejarà les aigües residuals fins a l’EDAR dels Muntells.

Últimos artículos

VIII Cita con el vino en Lardero

Este 17 de Junio a las 19:00 horas en la calle Soldevilla tendrá lugar...

Presentación de la programación de la Semana del Orgullo Manchego 2023 en Alcázar de San Juan

La Asociación Plural LGTBI+ Mancha Centro ha celebrado una rueda de prensa esta mañana...

FIESTAS DEL CORPUS 2023

Aceuchal celebra su tradicional Fiesta del Corpus del 8 al 11 de Junio en...

El Ayuntamiento de Alcázar de San Juan se une a ALCER en el Día Nacional del Donante de Órganos y Tejidos

En conmemoración del Día Nacional del Donante de Órganos y Tejidos, la Asociación Para...

Quizá también te guste