InicioSociedadL’Ajuntament compra una deixalleria mòbil

L’Ajuntament compra una deixalleria mòbil

Bombetes i fluorescents, material de ceràmica, vidre pla, càpsules de cafè, bateries i piles, petits electrodomèstics, estris metàl·lics de cuina i material plàstic són les deixalles que, des de mitjans d’abril es podran dipositar a la deixalleria mòbil d’Amposta. Aquest dimecres 29 d’abril, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat de la regidora de Polítiques Ambientals, Núria Marco, i el conseller delegat d’Amsermu (Amposta Serveis Municipals), Miquel Subirats, han presentat el nou servei, que serà itinerant i entrarà en funcionament el proper 17 de maig.

«Aquesta deixalleria té una doble funció. Per una banda, apropar el servei de deixalleria a la ciutadania per poder dipositar restes petites i no haver de desplaçar-se a la deixalleria i, per l’altra, evitar que hi haja un mal ús dels contenidors de selectiva i millorem també les dades de recollida», explicava l’alcalde, Adam Tomàs.

La deixalleria mòbil, o Punt Recicla Mòbil serà itinerant. Els dilluns, a partir del dilluns 17 d’abril, estarà a la plaça de la Mancomunitat; els dimecres, al pàrquing del Carrer Madrid, davant de l’Institut Montsià, i els dijous, al carrer Amèrica, davant de l’escola Miquel Granell. La zona on s’ubicarà estarà marcada amb una imatge de Punt Recicla Mòbil i l’horari serà de 10h a 17h. «Les primeres setmanes, a cada deixalleria hi haurà agents ambientals que expliquin a la ciutadania el seu ús», explica la regidora de Polítiques Ambientals, «però la voluntat és que pugui funcionar sense gent».

La gestió la farà Amsermu, que serà l’encarregada de recollir els residus i traslladar-los a la deixalleria gran.

La compra de la deixalleria ha suposat una inversió de 10.000 euros que ha estat finançada amb una subvenció de la Diputació de Tarragona de 17.000 euros, des de la qual també es faran campanyes de conscienciació.

Descarregar document (PDF)

Últimos artículos

Regresa el Banco Municipal de Libros para facilitar la adquisición de libros escolares durante el curso 2023-2024

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible....

La Comunidad de Madrid dedica una exposición al mundo rural y su despoblación a través de la fotografía de Jose Manuel Navia

La muestra, que forma parte del programa oficial de PHotoEspaña y está organizada en...

Quizá también te guste