InicioSociedadLa Xarxa Lila d’espais segurs contra les violències masclistes i lgbtifòbiques s’amplia...

La Xarxa Lila d’espais segurs contra les violències masclistes i lgbtifòbiques s’amplia als comerços i suma fins a 21 establiments

Una festa major lliure de violències masclistes i lgbtifòbiques.  És el principal objectiu de la campanya ’Amposta amb respecte’, que des del 2018 impulsa l’Ajuntament d’Amposta en el marc de les Festes Majors i altres esdeveniments lúdics de la ciutat. La regidoria de Drets Socials i de Ciutadania és l’encarregada de coordinar aquesta acció que, any rere any, va sumant complicitats i que, en paraules de l’alcalde, Adam Tomàs, vol la tolerància zero vers les violències masclistes.

Enguany, com a principal novetat respecte allò iniciat l’any passat, és que la Xarxa Lila d’espais segurs contra les violències sexuals s’amplia. «L’any passat vam identificar bars i restaurants com a espais segurs en què víctimes de violència masclista podien dirigir-se per a rebre atenció. Ara l’hem ampliat amb comerços amb la voluntat que aquesta Xarxa estigui present duran tot l’any», explica la regidora de l’àrea, Núria Ferré, tot detallant que n’hi ha vint-i-un establiments i que tots han rebut formació per saber què han de fer i quin protocol han de seguir en cas de violències masclistes».

En el marc de les Festes Majors continuaran havent-hi les persones voluntàries identificades amb un braçalet taronja amb les paraules Punt Lila. «Són persones que han rebut formació sobre el protocol d’abordatge a les víctimes de violències masclistes i que estaran repartides per diferents punts de la festa: zona jove, zona del ball i concerts, actes taurins,… perquè tothom qui ho necessiti s’hi pugui dirigir». En total, 15 persones voluntàries faran aquesta tasca.

Finalment, l’Ajuntament també instal·larà la carpa del Punt Lila a la zona jove on, amb tres tècniques, hi haurà un punt de prevenció, sensibilització i informació i un espai reservat i tancat per a fer atenció a les persones que puguin patir violències masclistes i lgbtifòbiques.

Treball en xarxa

La regidora destaca que aquesta atenció no es podria fer sense tot el treball en xarxa amb els diferents agents implicats en la festa: personal accés, empresa de seguretat, personal de barra, Protecció Civil, ambulàncies, Policia Local i Mossos d’Esquadra, entre d’altres. «Aquesta setmana s’ha fet una sessió informativa i formativa i de coordinació per establir el protocol perquè tothom qui estigui a la festa conegui allò que cal fer», diu Ferré.

 

 

 

 

 

Últimos artículos

Navarro visita Vinícola de Tomelloso en la recta final de la campaña de vendimia

El alcalde, que ha destacado la apuesta por la innovación de esta cooperativa, ha...

La Policía Nacional de Alcázar de San Juan celebra el día de sus patrones, los Santos Ángeles Custodios

Esta mañana han tenido lugar delante de la Comisaría de Policía Nacional de la...

L’Ajuntament destina 15.000 euros al foment de la biodiversitat Parc del Mussol

L’Ajuntament d’Amposta ha atorgat una subvenció...

Recol·lectors en Viu programa set concerts d’octubre a març

Els concerts de Recol·lectors en Viu...

Quizá también te guste

L’Ajuntament destina 15.000 euros al foment de la biodiversitat Parc del Mussol

L’Ajuntament d’Amposta ha atorgat una subvenció...

Recol·lectors en Viu programa set concerts d’octubre a març

Els concerts de Recol·lectors en Viu...