InicioSociedadLa reforma integral de la Biblioteca Comarcal habilitarà una sala d’estudis i...

La reforma integral de la Biblioteca Comarcal habilitarà una sala d’estudis i una sala polivalent a la planta baixa

Les obres, amb un pressupost de licitació d’1,1M€, han canviat totes les instal·lacions i millorat tots els aïllaments i sistemes de climatització sostenibles

Una sala polivalent, una sala d’estudis, un espai jove i una zona de lectura de revistes a la planta baixa; una sala infantil renovada, més amplia i amb graderies per activitats a la primera planta i la sala d’adults i la sala de la col·lecció local Ferran Bel a la segona planta. Així quedarà la Biblioteca Comarcal Sebastià J. Arbó un cop finalitzi la seva remodelació integral. Aquest dilluns 13 de març, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i la regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, acompanyats per la plantilla de la Biblioteca van fer visita d’obres amb els mitjans de comunicació per veure com evolucionen les obres, que està previst que s’enllesteixin durant l’estiu.

Les obres, que tenen un pressupost de licitació de 1.147.000 euros, compta amb subvencions del departament de Cultura de la Generalitat (400.000 euros) i dels Fons Europeus Next Generation (623.000 euros) i una subvenció extraordinària de la Generalitat per al canvi de mobiliari (94.000 euros). «És una obra que teníem pensat fer amb recursos propis però que acabarem recuperant amb totes les subvencions sol·licitades i aprovades», destaca l’alcalde, tot afegint: «són unes obres molt ambicioses, que tenim clar que volíem fer i que complementen totes les actuacions que estem projectant a la zona del Castell».

Una de les parts més importants de les obres de remodelació és tot el canvi i modernització de les instal·lacions, aïllaments i tancaments, sistemes de climatització sostenibles i eliminació de barreres arquitectòniques. A més, la redistribució dels espais, després del trasllat de l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic a l’edifici de Lo Sindicat, permetrà donar resposta a la gran activitat cultural que es genera dins la Biblioteca, tant pel que fa a l’àrea infantil com l’àrea d’adults. Així ho destaca la regidora de Cultura i Memòria Històrica, que posa en relleu que ara, els diferents espais quedaran tancats i aïllats de so i es podran compaginar els usos sense generar molèsties.

Últimos artículos

El Gobierno local se suma a la jornada formativa sobre violencia de género de la Asociación de Mujeres ‘María de Padilla’ – Ayuntamiento de...

La concejala de Servicios Sociales e Igualdad, Ana Abellán, ha participado este sábado en...

La Virgen de los Dolores y el Cristo de la Fe, protagonistas en la primera procesión de la Semana Santa Quintanareña

La procesión del Viernes de Dolores da el pistoletazo de salida a una Semana...

El Colegio Ntra. Sra. de los Dolores celebra la festividad de su patrona

El Colegio Ntra. Sra. de los Dolores de Quintanar de la Orden ha celebrado,...

Quizá también te guste

L’Hospital Comarcal i Imad signen un conveni per ampliar el servei de parts a l’Hospital

L’Hospital Comarcal d’Amposta i l’Institut Mèdic...

Catorze emprenedors reben assessorament en la primera edició d’Agroemprèn

D’aquests, deu han formulat un total de nou projectes, quatre dels quals estan a...