InicioSociedadLa consellera d’Igualtat i Feminismes inaugura l’Espai Dones

La consellera d’Igualtat i Feminismes inaugura l’Espai Dones

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, acompanyada de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i la regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, ha inaugurat aquest dimecres al matí el nou Espai Dones d’Amposta. Ubicat a la Travessia Sant Isidre, el nou espai compta amb una planta baixa amb despatxos i sala polivalent i dos plantes superiors amb quatre dúplex que es destinaran a habitatge jove per a l’emancipació jove.

A l’Espai Dones s’hi ubiquen, entre d’altres, el nou Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), de la Generalitat de Catalunya i gestionat per l’Ajuntament d’Amposta, el Servei d’Atenció Integral (SAI), la seu de l’Associació de Veïns de la Vila o la seu de les Mestresses de Casa. De fet, l’origen d’aquest nou espai municipal és fruit de la reivindicació històrica d’aquesta associació, tal i com ha posat en valor la regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, en el seu parlament de benvinguda a l’Espai. «Aquest serà un espai de cura, de lluita contra les violències masclistes, de diàleg, d’aprenentatge i, en definitiva, de transformació feminista i on hi tindran cabuda totes les persones i entitats que treballen en aquest sentit», ha dit la regidora, per després afegir: «hem de fer un agraïment públic a les Mestresses de Casa perquè en un acte de generositat, ens han cedit el seu espai per convertir-lo en un punt de trobada més gran».

La presidenta de l’Associació Mestresses de Casa, Tere Gisbert, per la seua banda, ha dedicat unes paraules d’agraïment tant a totes les membres de l’entitat com a totes les persones que han fet possible aquest projecte. «Esperem poder-lo gaudir durant molts anys», ha dit emocionada.

Per la seva banda, l’alcalde d’Amposta ha reivindicat totes aquelles actuacions que transformen la societat. «I aquest espai, l’Espai Dones, és un d’aquests projectes transformadors», ha dit, «perquè donarà servei a totes les dones i ara, el que hem de fer, és dotar-lo de contingut i que aquí passin moltes coses».

Finalment, la consellera ha recordat que «des de la posada en marxa del Departament d’Igualtat i Feminismes, s’ha fet una clara aposta per l’equitat territorial en la prestació de serveis». L’objectiu és «que els serveis siguin accessibles per a totes les dones del país», segons ha dit Verge, i per això «l’aliança i la col·laboració amb els ens locals és clau», ha insistit. En aquest sentit, «la inauguració del SIAD d’Amposta és un exemple més del nostre compromís amb la política local», ha dit Verge. La consellera ha subratllat que «els serveis d’informació i atenció a les dones són imprescindibles per avançar en la garantia dels drets de les dones i el seu empoderament», i ha explicat que aquests recursos ofereixen informació i acompanyament a les dones en diversos àmbits, tenen un rol molt important en la prevenció i detecció de les violències masclistes, i donen suport a entitats de dones i feministes de l’entorn proper.

Quatre habitatges públics

L’Espai Dones, de més de 200 metres quadrats de baixos, inclou dos despatxos i un espai polivalent amb cuina. A sobre hi ha quatre dúplex que es destinaran a habitatge públic per afavorir l’emancipació jove i poder rejovenir el barri.

Últimos artículos

El ple aprova una modificació de pressupost de prop de 700.000 euros

El ple de setembre de l’Ajuntament...

La Comunidad de Madrid reabrirá la Línea 1 de Metro el 14 de octubre tras concluir las obras de remodelación entre Nueva Numancia y...

Así lo ha anunciado el consejero de Vivienda, Transportes e Infraestructuras, Jorge Rodrigo, durante...

Llega el autobús de Generación D y el impulso en competencias digitales

Llega el autobús de Generación D y el impulso en competencias digitales - Ayuntamiento...

Getafe ofrece más de un centenar de propuestas culturales para el último trimestre del año

Habrá 13 representaciones teatrales, con artistas de la talla de Toni Acosta; Omar Ayuso;...

Quizá también te guste

El ple aprova una modificació de pressupost de prop de 700.000 euros

El ple de setembre de l’Ajuntament...

La Fira del disc arriba a la sisena edició

Punt de trobada dels amants de...

El festival FangoFest s’emporta el Premi Amposta 2022

El director del FangoFest, Jacint Espuny,...