InicioSociedadEls 14 habitatges socials del carrer Muntells disposaran de plaques solars fotovoltaiques...

Els 14 habitatges socials del carrer Muntells disposaran de plaques solars fotovoltaiques per a l’autoconsum de les famílies

Els 14 habitatges socials de la Fundació Hàbitat3 al carrer Muntells, gestionats en col·laboració amb l’Ajuntament d’Amposta, tindran plaques solars fotovoltaiques. Així ho recull el conveni de col·laboració entre Fundació Hàbitat3 i Fundació Naturgy per implementar millores d’eficiència energètica a les llars de famílies vulnerables, que han renovat per cinquè any. Així, Fundació Naturgy instal·larà plaques fotovoltaiques en l’edifici del carrer Muntells que gestiona Fundació Hàbitat3 i on viuen 14 famílies d’Amposta en situació de vulnerabilitat. La instal·lació, de 17 kW de potència i una producció anual estimada de 22.800 kWh, donarà servei a tots els habitatges, que veuran reduïda la factura energètica per la implantació d’aquest sistema d’autoconsum.

Els 14 habitatges, situats en un edifici del carrer Muntells, estan destinats al lloguer social de persones proposades pels serveis socials de l’Ajuntament d’Amposta, un procés que alhora es canalitza mitjançant la col·laboració que manté l’Ajuntament d’Amposta i la Fundació Hàbitat3 a l’àmbit de les polítiques i els programes socials d’habitatge. «Amb la instal·lació d’aquestes plaques fotovoltaiques fem un pas més en el projecte d’habitatge públic d’Amposta», diu l’alcalde, Adam Tomàs, «perquè ens permetrà que les famílies usuàries d’aquests habitatges, que en aquest cas del carrer Muntells són vulnerables, puguin veure com una de les despeses més elevades de l’habitatge es rebaixa gràcies a aquesta inversió».

Habitatge social a Amposta

Actualment Amposta té un parc d’habitatge públic de més de 170 pisos, una xifra que representa un 1,6% del parc total d’habitatges. D’aquests, una seixantena els gestiona directament l’Ajuntament, a través de convenis amb Fundació Habitat3, amb l’Agència Catalana de l’Habitatge i amb els Sareb. Serveis Socials de l’Ajuntament es l’encarregada de fer la selecció de les famílies, així com també en fa el seu seguiment social. La resta són de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.  «Creiem que és un model d’èxit», diu l’alcalde, «al 2015 no hi havia parc d’habitatge públic i, encara que un 1,6% pugui semblar molt poc, estem per sobre del que hi ha al conjunt de l’Estat espanyol». «Seguirem fent polítiques d’accés a l’habitatge i treballant amb tots els agents que ens puguin garantir que tothom té dret a un habitatge digne», clou l’alcalde.

Últimos artículos

El club Sobreruedas organiza una ruta Cicloturista en Quintanar

En la mañana del domingo 4 de junio con una gran afluencia de participantes...

El Arzobispo de Toledo visita Quintanar por el 50 aniversario de la Junta General de Cofradías

En la tarde del sábado 3 de junio la Junta General de Cofradías de...

La Banda Sinfónica Municipal ofrece un concierto benéfico en Quintanar

En la tarde del sábado 3 de junio, la Banda Sinfónica Municipal celebró su...

El Embajador de Eslovenia visita la Biblioteca de Quintanar para conocer a los protagonistas de los Talleres Cienlee

La mañana del sábado 3 de junio Quintanar de la Orden recibió la visita...

Quizá también te guste

Convocat el 16è Premi Literari de Teatre la Carrova

La regidoria de Cultura i Memòria...

La Festa del Mercat tanca una quinzena edició amb més visitants i més activitat

Espectacles amb el cartell d’esgotat, tavernes...

Amposta celebra el Dia Internacional de les Famílies

El 15 de maig se celebra...