InicioSociedadEl ple sol·licita a l’empresa que ha guanyat la licitació de l’embarcació...

El ple sol·licita a l’empresa que ha guanyat la licitació de l’embarcació ecològica tota la documentació per fer l’adjudicació

El ple ordinari de gener va aprovar sol·licitar la documentació necessària a l’empresa que ha guanyat el concurs de subministrament d’una embarcació ecològica per fer turisme fluvial per l’Ebre. Aquest és el pas previ a la formalització de l’adjudicació. Així, els grups d’Esquerra d’Amposta, el PSC, Independentistes d’Amposta i la regidora no adscrita van donar suport a aquest tràmit preceptiu, mentre que Som Amposta s’hi va abstenir. «Per la quantitat de l’adjudicació, tot el tràmit administratiu ha de ser aprovat per ple», recordava l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

La compra d’aquesta embarcació, amb una inversió de més de 900.000 euros i adjudicada provisionalment a l’empresa Metaltec Naval, forma part del projecte Pla de sostenibilitat turística d’Amposta pel qual l’Ajuntament d’Amposta va rebre ha rebut dos milions d’euros dels Fons Europeus Next Generation dels Plans de Sostenibilitat turística en destí en la seva primera convocatòria. «Aquest projecte, que recordem que inclou la compra de l’embarcació, la restauració de les cases del Castell per convertir-les en un restaurant de restauració i altres actuacions vinculades amb el turisme sostenible a la façana fluvial va ser un dels més ben valorats de tot l’Estat espanyol», recorda l’alcalde, tot posant èmfasi amb el fet que «els dos milions d’euros d’aquest projecte només poden ser per aquest projecte i si no l’haguéssim presentat així, aquests diners no haurien arribat a Amposta».  Segons avança l’alcalde, si tots els tràmits van sobre allò previst, l’embarcació podria arribar a la primavera a Amposta.

El ple també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, el conveni entre la Diputació de Tarragona i els ajuntament d’Amposta, Roquetes, Tortosa i la Ràpita per al desplegament d’un altre dels projectes finançats amb Fons Europeus Next Generation que tindran impacte sobre Amposta. En concret, per a les fases de projectes i d’execució de l’extensió de la Via Verda de la Vall de Zafan.

Moció del PSC

En el bloc de mocions, el ple de gener només en va debatre una: la del PSC sobre la implantació d’estudis de Medicina a les Terres de l’Ebre. Tots els grups municipals li van donar suport.

Podeu recuperar tota la sessió aquí:

Últimos artículos

La Comunidad de Madrid organiza el segundo torneo de videojuegos eSports en nueve bibliotecas públicas de la capital

La Comunidad de Madrid organiza por segundo año consecutivo eSports,...

La Comunidad de Madrid presenta para Hispanidad 2023 una amplia programación teatral con la presencia de 70 compañías

Así, en la primera jornada de este encuentro dedicado a la cultura en español...

¿Y si me llevas a casa?

Puesto que hoy es el Día del Corazón te proponemos un nuevo libro recomendado...

Quizá también te guste

Renovación de la pista «Juan de Vivero»

¡Buenos días! Así luce la pista «Juan de Vivero». ¡Que la disfrutéis!

Adelanto en 15 minutos del servicio de las 7:00h de la línea regular de «La Regional» a partir del 2 de octubre. – Cabezón...

    Informamos que debido al corte de la carretera VA-113  por obras y ante las...