InicioSociedadEl ple portarà a aprovació uns premis per a fomentar l’ecodisseny i...

El ple portarà a aprovació uns premis per a fomentar l’ecodisseny i l’economia circular al FabLab

Crear sinergies entre estudiants i el FabLab Terres de l’Ebre. Aquest és un dels principals objectius dels Premis Remsa Memorial d’Innovació en economia circular i ecodisseny Terres de l’Ebre que portarà a aprovació el ple de l’Ajuntament d’Amposta aquest dilluns 30 en la sessió ordinària de gener. Els premis són fruit de la col·laboració amb l’empresa Remsa i «forma part de la voluntat de l’Ajuntament d’Amposta d’establir relacions amb aquelles empreses privades que vulguin desplegar la seva responsabilitat social corporativa», ha explicat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui agraeix a l’empresa aquesta aposta per crear aquests premis que volen afavorir la innovació i l’economia circular entre els i les joves del territori.

Dirigits a estudiants de segon de Batxillerat, Cicles Formatius, Estudis Universitaris i Màsters de qualsevol centre formatiu de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre que podran presentar de manera individual els seus treballs d’innovació que promoguin l’acceleració cap a una economia circular i alineats amb estratègies d’ecodisseny. Exemples d’aquest àmbit són l’ecodisseny de nous productes, nous models de negoci que afavoreixin l’eficiència dels recursos o la seva reutilització, així com la remanufactura de productes.

Dotats amb 1.500 euros de beca formativa per part de l’empresa Remsa (1.500 euros que s’hauran de d’utilitzar per a matrícula i desplaçament), «els premis estan alineats també amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Ajuntament d’Amposta», afegeix l’alcalde. Així, el jurat valorarà aspectes com la rellevància ambiental del projecte dins el territori, els aspectes econòmics i socials dins del territori o la cadena de valor del projecte, entre d’altres.

 

Conveni amb la Diputació per la Val de Zafan

El ple també portarà a aprovació el conveni entre la Diputació de Tarragona i els ajuntament d’Amposta, Roquetes, Tortosa i la Ràpita per al desplegament de les fases de projectes i d’execució de l’extensió de la Via Verda de la Vall de Zafan en el marc del Programa dels plans de sostenibilitat turística en la destinació dels Fons Europeus Next Generation del Ministeri de Comerç i Turisme, que ha atorgat cinc milions d’euros per a la recuperació d’aquesta via. Tal i com ha recordat l’alcalde durant la roda de premsa prèvia als temes que es debatran al ple, aquest projecte «molt ambiciós, necessita d’un conveni entre totes les administracions per a poder-se dur a terme».

Un altre dels punts del ple serà el requeriment de documentació acreditativa del contracte de subministrament d’una embarcació ecològica, un dels tràmits previs a l’adjudicació definitiva de la compra de l’embarcació a l’empresa que ha guanyat el concurs. «Per la quantitat del projecte, tot el procediment administratiu ha de passar per ple», explica l’alcalde, «ja tenim empresa guanyadora, però ara, abans de l’adjudicació, li hem de fer requeriment de documentació». Recordem que la compra d’aquesta embarcació ve finançada pels Fons Europeus Next Generation dels Plans de Sostenibilitat turística en destí gràcies al qual Amposta rebrà dos milions d’euros de la primera convocatòria per al desenvolupament del projecte de la façana fluvial.

 

Últimos artículos

El Gobierno local se suma a la jornada formativa sobre violencia de género de la Asociación de Mujeres ‘María de Padilla’ – Ayuntamiento de...

La concejala de Servicios Sociales e Igualdad, Ana Abellán, ha participado este sábado en...

La Virgen de los Dolores y el Cristo de la Fe, protagonistas en la primera procesión de la Semana Santa Quintanareña

La procesión del Viernes de Dolores da el pistoletazo de salida a una Semana...

El Colegio Ntra. Sra. de los Dolores celebra la festividad de su patrona

El Colegio Ntra. Sra. de los Dolores de Quintanar de la Orden ha celebrado,...

Quizá también te guste

L’Hospital Comarcal i Imad signen un conveni per ampliar el servei de parts a l’Hospital

L’Hospital Comarcal d’Amposta i l’Institut Mèdic...

Catorze emprenedors reben assessorament en la primera edició d’Agroemprèn

D’aquests, deu han formulat un total de nou projectes, quatre dels quals estan a...