InicioSociedadEl despatx Brull i Alfonso Arquitectura i Patrimoni, guanyador del concurs d’idees...

El despatx Brull i Alfonso Arquitectura i Patrimoni, guanyador del concurs d’idees per a la rehabilitació de les Cases del Castell

Un espai d’atenció al visitant museïtzat i amb les restes medievals del Castell visibles, un bar restaurant amb vistes sobre el riu i un espai de bicicletes. Són els principals elements que contempla la proposta guanyadora del concurs d’idees per a la rehabilitació sostenible de les Cases del Castell, obra del despatx Brull i Alfonso Arquitectura i Patrimoni. Seran ells qui redactaran ara el projecte de rehabilitació i faran la direcció d’obra per un pressupost de poc més de 46.000 euros. Dimecres al matí, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat per la regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, del regidor de Turisme, Pep Simó i dels arquitectes responsables del projecte, han presentat la proposta que actuarà sobre les tres cases de la plaça del Castell, conegudes també com les cases del Molí de Cercós, catalogades com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

            «Aquesta rehabilitació forma part del projecte de recuperació de la façana fluvial que vam iniciar tan aviat com vam accedir al govern amb la renovació de diferents elements, com l’arc gòtic o la celòquia», destacava l’alcalde d’Amposta. «Un cop completada l’adquisició de les tres cases, datades del segle XIX, ja podem treballar per rehabilitar-les», diu l’alcalde. «És un patrimoni arquitectònic que cal preservar i posar en valor», afegeix. «Amb els Fons Next Generation, el projecte de recuperació pren embranzida», diu. Així, dels dos milions d’euros que el projecte Pla de sostenibilitat turística d’Amposta dels Fons Europeus Next Generation dels Plans de Sostenibilitat turística en destí, pràcticament un milió s’inverteixen en la compra de l’embarcació ecològica, que ja s’ha adjudicat a l’empresa Metaltec Naval aquesta mateixa setmana, i l’altre milió s’invertirà en la renovació d’aquestes tres cases.

            La proposta guanyadora, tal i com explicava un dels seus autors, Carles Brull, pretén compaginar la preservació i posada en valor de les tres cases amb les restes medievals que se sap que hi ha a sota de la més oriental. Així, es proposta que en aquesta casa, on s’ubicarà l’oficina de turisme, quedaran visibles les restes en un espai diàfan museïtzat i amb accés a la celòquia i els espais exteriors adjacents. Quant a la casa central, el seu vestíbul, que mantindrà l’ambient de les construccions originals, serà el punt de connexió entre àmbits, i donant accés directe a la cafeteria i als serveis destinats l’activitat cicloturística, situats a la casa més propera a la Biblioteca. És en aquesta casa on hi haurà la cafeteria i restaurant, amb una terrassa sobre el riu. La rehabilitació preveu, a més, criteris de restauració de tots aquells elements que sigui possible mantenir.  

Últimos artículos

El Gobierno local se suma a la jornada formativa sobre violencia de género de la Asociación de Mujeres ‘María de Padilla’ – Ayuntamiento de...

La concejala de Servicios Sociales e Igualdad, Ana Abellán, ha participado este sábado en...

La Virgen de los Dolores y el Cristo de la Fe, protagonistas en la primera procesión de la Semana Santa Quintanareña

La procesión del Viernes de Dolores da el pistoletazo de salida a una Semana...

El Colegio Ntra. Sra. de los Dolores celebra la festividad de su patrona

El Colegio Ntra. Sra. de los Dolores de Quintanar de la Orden ha celebrado,...

Quizá también te guste

L’Hospital Comarcal i Imad signen un conveni per ampliar el servei de parts a l’Hospital

L’Hospital Comarcal d’Amposta i l’Institut Mèdic...

Catorze emprenedors reben assessorament en la primera edició d’Agroemprèn

D’aquests, deu han formulat un total de nou projectes, quatre dels quals estan a...