InicioSociedadEl Casal Cívic Ruiz Salgado ofereix més de 500 places en les...

El Casal Cívic Ruiz Salgado ofereix més de 500 places en les noves activitats per a gent gran

El Casal Cívic Ruiz Salgado estrena un nou curs amb diferents activitats i programes per a les persones grans. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, destacava que «el Casal s’ha convertit en allò que volíem que fos: el punt de confluència de totes les polítiques d’envelliment actiu de la ciutat». Inaugurat el juliol del 2022, durant el primer any d’activitat ha reunit a mig miler de persones setmanals als seus tallers i actes, arribant a un màxim de 2.000 usuaris en ocasions especials. Tomàs també recordava que s’han pogut oferir més de 950 hores de formació i unes 140 activitats, entre les quals destaquen els tallers de Benestar i Salut i les sessions de ball dels diumenges. El batlle refermava l’aposta municipal i agraïa la implicació de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Amposta, Serveis Socials de l’Ajuntament i la Fundació Fussmont.

La nova programació, emmarcada dins el Pla d’envelliment actiu d’Amposta, té un caràcter transversal, amb la implicació de molts agents socials, diverses àrees municipals d’atenció a les persones i el treball compartit amb l’Associació de jubilats i pensionistes d’Amposta. La regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, explicava que «les activitats pretenen donar resposta a les inquietuds de les persones grans i anar construint un model propi de Casal Cívic participatiu i comunitari».

Tallers i activitats per al 2023-24Entre les activitats que arrenquen aquesta tardor es troben les formacions de Salut i Benestar, amb ioga, cos sa i actiu, promoció de l’envelliment saludable, risoteràpia i Taitxí i Txikung; els tallers de ball, tant en línia, en parella o sevillanes; com les activitats Socioculturals de teatre-gran Escena, escacs i manualitats. Finalment, per a les persones que volen saber-ne més sobre Internet i digitalització, s’ofereix Introducció a Internet amb ordinador o mòbil i un grup de dubtes i suport informàtic. En aquests tallers hi ha disponibles 525 places.

Al Casal també es troba el programa «Fem Rogle» per a persones majors de 80 anys en situació de solitud i les tardes de ball. En aquest cas, coincidint amb la Diada, l’11 de setembre s’inicia la nova temporada de Balls al Casal Cívic amb el duet Almas Gemelas, que tindrà continuïtat tots els diumenges a partir de les 18 hores. A més està previst algun ball extraordinari i com a novetat, una sessió de nit, un dissabte al mes. El Casal també és la seu de l’Aula Amposta de la UNED Sènior, les Aules d’extensió universitària per la gent gran de la URV i l’Escola del Cuidar.

Les persones interessades poden inscriure’s al Casal Cívic Ruiz Salgadp, del 4 al 18 de setembre, de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 16 a 20 h.

Últimos artículos

¿Y si me llevas a casa?

Puesto que hoy es el Día del Corazón te proponemos un nuevo libro recomendado...

Llega ManchaFolk a Quintanar de la Orden

The post Llega ManchaFolk a Quintanar de la Orden appeared first on Ayuntamiento de...

Escuela de ajedrez en el Centro Cívico

Escuela de ajedrez en el Centro Cívico - Ayuntamiento de Quintanar de la Orden ...

Sentires, nuevo poemario de Isabel Espartal con ilustraciones de Teresa Valencia

Presentado en la Casa Parroquial de Santa María con la asistencia de la alcaldesa Sentires...

Quizá también te guste

Renovación de la pista «Juan de Vivero»

¡Buenos días! Así luce la pista «Juan de Vivero». ¡Que la disfrutéis!

Adelanto en 15 minutos del servicio de las 7:00h de la línea regular de «La Regional» a partir del 2 de octubre. – Cabezón...

    Informamos que debido al corte de la carretera VA-113  por obras y ante las...