InicioSociedadArranca una nova edició de l’Escola del Cuidar

Arranca una nova edició de l’Escola del Cuidar

L’Escola del Cuidar, impulsada per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Montsià (AFAM), l’Ajuntament d’Amposta i la Gerència Territorial Terres de l’Ebre de l’Institut Català de la Salut l’any 2018, comença un nou curs. Aquest dijous, 21 de setembre, per tal de donar a conèixer aquest projecte a la ciutadania, s’ha organitzat una jornada en què s’explicarà què és l’Escola i com funciona.

El Tastet de l’Escola del Cuidar se celebrarà el 21 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer. L’Alzheimer i altres demències tenen una gran repercussió social i sanitària, però sobretot causen un gran impacte en l’àmbit familiar, ja que són la malaltia crònica que provoca un nivell de dependència més alt. Avui en dia, la família és el pilar fonamental en l’atenció de les persones afectades per la malaltia, per aquest motiu l’Escola del Cuidar va dirigida a les persones cuidadores no professionals.

El Tastet de l’Escola del Cuidar tindrà lloc al Casal Cívic de Gent Gran Ruiz Salgado d’Amposta, a les 17.30 h. De fet, el Casal Cívic de Gent Gran és l’espai on actualment es realitzen les sessions de l’Escola del Cuidar. El curs, que arrancarà a l’octubre, comptarà amb dues sessions mensuals, en dimecres, de 15.30 h a 17.30 h. L’Escola del Cuidar, a més, s’estructura en quatre blocs formatius i de suport a les persones que cuiden persones amb demència. El primer bloc tractarà continguts com ’Com afrontar una conducta agressiva’. Al segon bloc, hi haurà formació en activitat física. El bloc tres tindrà com a objectiu parlar de l’alimentació saludable. I al darrer bloc es tractaran temes vinculats amb la salut mental i la gestió de les emocions.

L’Escola del Cuidar és una iniciativa conjunta de professionals del CAP d’Amposta, l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Montsià i els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta que va nàixer amb la voluntat de donar suport als cuidadors no professionals que atenen de manera continuada persones amb demència. L’Escola del Cuidar ha estat presa, a més, com a model d’implantació de l’atenció integrada al conjunt del país.

Últimos artículos

Navarro visita Vinícola de Tomelloso en la recta final de la campaña de vendimia

El alcalde, que ha destacado la apuesta por la innovación de esta cooperativa, ha...

La Policía Nacional de Alcázar de San Juan celebra el día de sus patrones, los Santos Ángeles Custodios

Esta mañana han tenido lugar delante de la Comisaría de Policía Nacional de la...

L’Ajuntament destina 15.000 euros al foment de la biodiversitat Parc del Mussol

L’Ajuntament d’Amposta ha atorgat una subvenció...

Recol·lectors en Viu programa set concerts d’octubre a març

Els concerts de Recol·lectors en Viu...

Quizá también te guste

L’Ajuntament destina 15.000 euros al foment de la biodiversitat Parc del Mussol

L’Ajuntament d’Amposta ha atorgat una subvenció...

Recol·lectors en Viu programa set concerts d’octubre a març

Els concerts de Recol·lectors en Viu...