InicioSociedadAmposta reivindica la mediació per apropar l’educació a tothom des del Parlament...

Amposta reivindica la mediació per apropar l’educació a tothom des del Parlament Europeu

La Mediadora comunitària de l’Ajuntament d’Amposta, Maria Alegria Gabarri, participa en un projecte d’educació inclusiva a Brussel·les

L’experiència d’Amposta en la mediació comunitària i l’educació inclusiva arriba a Europa. La Mediadora comunitària de l’Ajuntament, Maria Alegria Gabarri Moreno, va ser l’encarregada de tancar la presentació d’un projecte d’educació inclusiva a la seu del Parlament Europeu, a Brussel·les, el 7 de setembre. En el marc del programa «Rtransform: Caminos hacia una educación más inclusiva. Las mujeres y niñas gitanas transforman los sistemas educativos europeos gracias a su movilización social», impulsat per l’Associació Gitana de Dones Drom Kotar Mestipen, la trobada va reunir 44 dones gitanes per reflexionar sobre la implementació del programa i els reptes educatius i socials als quals s’enfronten. A l’acte va participar l’eurodiputada Diana Riba, la Directora General de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-discriminació, Manuela Fernández, i la presidenta de l’Associació Drom Kotar Mestipen, Rosamaría Kostic Cisneros.

Un dels altres temes que es va tractar durant l’acte va ser l’èxit de les Trobades d’Estudiants Gitanes i com aquestes transformaven la seva vida i la comunitat. En aquest sentit, durant la clausura la mediadora ampostina destacava que «a Amposta no hi havia associacions gitanes i, quan l’any 2019 vam participar en la primera Trobada d’Estudiants Gitanes de Drom Kotar Mestipen, somiàvem que es fes a la nostra ciutat i així ho vam aconseguir el 2022». Gabarri, que aquest any ha superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 45 anys, proclamava que a poc a poc s’està complint el seu somni: «Que tothom pugui tenir una formació de qualitat i trajectòries d’èxit com a forma de superació de les desigualtats».

Des de l’Ajuntament d’Amposta es treballa amb la mediació comunitària per garantir la igualtat d’oportunitats en el col·lectiu, sobretot en la infància, alhora que per reduir l’absentisme escolar, acompanyant i fent de pont dels serveis públics i la comunitat.

L’Educació de qualitat i la Reducció de les desigualtats corresponen als objectius ODS 4 i 10 de l’Agenda 2030 amb els quals treballa l’Ajuntament d’Amposta.

Últimos artículos

Oberta la convocatòria d’ajuts al comerç del 2023

L’Ajuntament d’Amposta ha obert ja la...

REUNIÓN GRADUADO EN ESO – Aceuchal – Web oficial del Ayuntamiento

» REUNIÓN PROGRAMA PARA GRADUADO EN ESO. PALV. El jueves día 28 a las 19:30...

El ple aprova una modificació de pressupost de prop de 700.000 euros

El ple de setembre de l’Ajuntament...

Alcázar se consolida un año más como referente educativo con la acogida de la jornada formativa de Inspectores de Educación

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de...

Quizá también te guste

Oberta la convocatòria d’ajuts al comerç del 2023

L’Ajuntament d’Amposta ha obert ja la...

El ple aprova una modificació de pressupost de prop de 700.000 euros

El ple de setembre de l’Ajuntament...

La Fira del disc arriba a la sisena edició

Punt de trobada dels amants de...