InicioSociedadAmposta programa unes festes diverses, inclusives i gratuïtes

Amposta programa unes festes diverses, inclusives i gratuïtes

Unes festes diverses, inclusives, gratuïtes i que segueixen el model festiu dels últims anys. La primera tinent d’Alcaldia, Núria Marco, ha definit així el programa de Festes Majors 2023, en la roda de premsa de presentació, acompanyada de la regidora de Festes, Anna Tomàs, i el regidor responsable dels actes taurins, Marc Fornós. Les festes, que seran de l’11 al 20 d’agost, tornaran a ocupar espais com la plaça de l’Ajuntament, l’antic pàrquing de les piscines, la plaça del Castell o la zona del passeig Canal Marítim, entre altres. «Són unes festes pensades per a tota la ciutadania, amb oferta per a totes les franges d’edat i gustos», ha dit Marco, qui també ha posat en valor que la diversitat del programa també és possible gràcies a la implicació de totes les entitats del municipi.

En aquest sentit, la regidora de Festes, Anna Tomàs, ha sigut l’encarregada de desvetllar alguns dels detalls d’aquesta edició. «Tenim alguns noms propis destacats, sobretot pel que a les nits de música», ha dit la regidora, qui ha destacat algunes espectacles. Així, Som d’allà baix, amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, Guardet lo cantador i Sílvia Ampolla i Suc d’Anguila tornaran a la plaça de l’Ajuntament el primer divendres de festes a les deu de la nit. Els Buhos, amb Miquel Segarra Band, posaran la música el 15 d’agost al pàrquing de les antigues piscines, Anna Roig ho farà el 18 d’agost a la plaça de l’Ajuntament, Sabor de Gràcia i En&Ton, també el 18 d’agost a les antigues piscines, i Joan Rovira i la seva reversió de La Perla posaran punt i final a les nits musicals, en aquest cas a la plaça de l’Ajuntament, el 20 d’agost. Les orquestres la Nova Blanes (13 d’agost), Atalaia (14 d’agost), la Chatta (16 d’agost), Passarel·la (17 d’agost) o els Junior’s (19 d’agost) amenitzaran la resta de nits.

Una activitat destacada de les nits del programa és el Sopar i ball popular al carrer del Pont, activitat organitzada per Fecoam, l’Associació de Restauradors d’Amposta i l’Associació de Venedors del Mercat, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Amposta, el 18 d’agost.

Al programa de Festes tampoc hi falten els actes tradicionals com el repartiment de panoli (11 d’agost), el pregó de Festes, a càrrec de Marc Guarch (12 d’agost) el Concert de Bandes, que enguany arriba a la 58a edició (16 d’agost), la trobada de Gegants (19 d’agost), l’homenatge a les pubilles de fa 25 i 50 anys (13 d’agost), l’homenatge a la vellesa (17 d’agost) o la desfilada de carrosses (20 d’agost), entre d’altres. El públic familiar podrà gaudir de l’actuació musical La Clika i la xocolatada posterior (18 d’agost). El 17 d’agost hi haurà un dels actes més multitudinaris de les Festes, el Carnabars, organitzat per Surt al Castell.

A més de les festes a la zona jove, el programa de festes incorpora enguany una novetat per als i les joves, de la mà de l’entitat Les Serenes. Elles, en col·laboració amb l’Ajuntament, seran les encarregades de fer les Tardes de Colles amb les Serenes a la Plaça del Castell. El dia 14 d’agost, a partir de les 11 del matí, han programat activitats i un dinar popular i el dia 15 d’agost faran jocs tradicionals a partir de les 16:30.

Actes taurins

Finalment, pel que fa al programa d’actes taurins, el regidor Marc Fornós, també ha destacat que el programa d’enguany segueix el model impulsat l’any passat concentrant tots els actes taurins a la zona de la Comunitat de Regants. El primer cap de setmana arrancarà amb l’arribada del bou i el repartiment de polos, dos bous embolats al carrer, seguit dels bous capllaçats de dissabte, a les 7 i a les 11 hores. El diumenge hi haurà desencaixonades i bou embolat per part de les penyes el Cerril i Bous per la Festa. Entre setmana, els bous al carrer seran a les 12 del migdia, als quals es sumaran les habituals tardes de bous a la plaça, amb les desencaixonades i bou embolat organitzats per diferents penyes d’Amposta com Demà+, l’Esquella, Joves Emboladors i l’Afició. El dijous 17 hi haurà també un bou capllaçat nocturn a càrrec de l’Associació Cultural Bou Capllaçat d’Amposta. El Concurs d’Emboladors serà dissabte 19 a la mateixa plaça de bous.

 

Últimos artículos

¿Y si me llevas a casa?

Puesto que hoy es el Día del Corazón te proponemos un nuevo libro recomendado...

Llega ManchaFolk a Quintanar de la Orden

The post Llega ManchaFolk a Quintanar de la Orden appeared first on Ayuntamiento de...

Escuela de ajedrez en el Centro Cívico

Escuela de ajedrez en el Centro Cívico - Ayuntamiento de Quintanar de la Orden ...

Sentires, nuevo poemario de Isabel Espartal con ilustraciones de Teresa Valencia

Presentado en la Casa Parroquial de Santa María con la asistencia de la alcaldesa Sentires...

Quizá también te guste

Renovación de la pista «Juan de Vivero»

¡Buenos días! Así luce la pista «Juan de Vivero». ¡Que la disfrutéis!

Adelanto en 15 minutos del servicio de las 7:00h de la línea regular de «La Regional» a partir del 2 de octubre. – Cabezón...

    Informamos que debido al corte de la carretera VA-113  por obras y ante las...